Het optimaal functioneren van de gewrichten is van uitermate groot belang voor onze beweeglijkheid. Vooral bij herhaaldelijke (over)belasting en bij het ouder worden treedt hier slijtage op.

Kraakbeen speelt in de beweeglijkheid van de gewrichten een sleutelrol. Kraakbeen vormt het zachte, gladde oppervlak dat er voor zorgt dat botten soepel over mekaar glijden zonder te schuren of te knarsen.

Door de speciale losse structuur kan het samengedrukt worden (onder zwaar gewicht of zware druk) en hervindt het na belasting zijn oorspronkelijke vorm terug.
De stoffen die verantwoordelijk zijn voor deze speciale kenmerken zijn collageen en proteoglycaan. Onder zware belasting heeft het kraakbeen 2 tot 3 maal meer grondbestanddelen nodig om zijn speciale kenmerken te kunnen behouden.

Glucosamine en Chondroïtine zijn natuurlijke bestanddelen die in het kraakbeen gevonden worden. Zij werken actief aan de bescherming en de heropbouw van het kraakbeen in synoviale gewrichten. Daarom hebben de meeste sporters behoefte aan dit supplement.
4 à 5 capsules per dag te nemen bij de bij de maaltijden, verdeeld over de ganse dag.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Performance - Flex joint

  • Merk: Performance
  • Model:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 36,90€


0 beoordeling(en) / Geef beoordeling

0.00 van 5 sterren